Thursday, January 6, 2022

Uppsats om tusen fantastiska solar

Uppsats om tusen fantastiska solar



A Thousand Splendid Sons av Khaled Hosseini skildrar ... Deras egna mammor, som Nana, är praktiskt taget besatta tusen strålande solar uppsats de misslyckade äktenskapen och de kan inte ta sig bortom smärtan. Hur det fungerar. Jimi Hendrix. Henry IV del 2 Karaktärsprofiler Topp 10 citat. Under den kommunistiska regeringen i det sovjetockuperade Afghanistan åtnjuter kvinnor flest friheter.





Citera denna sida



A Thousand Splendid Suns är en fängslande kopplingshistoria mellan två kvinnliga huvudrollsinnehavare som försöker överleva i pre-Afghanistan. I slutet av boken skildrar Hosseini en vacker relation mellan Mariam och Laila som du kan se byggas upp under hela tusen strålande solar uppsats. De två karaktärerna avslöjas separat men sambandet mellan dem klargörs snart. Hur det fungerar. Det råkar vara så att i boken behöver Mariam och Laila varandra, för tröst och för att bli älskade och för att älska. I mötet med varandra fann de vad de båda letade efter, tusen strålande solar uppsats. Till slut blir Mariam och Laila som mor och dotter.


Vissa kopplingar mellan slutet och andra tidigare ögonblick i texten, tusen strålande solar uppsats, var hur du kunde förebåda att Laila gjorde något målmedvetet i Mariams namn, för i boken kunde du se att Laila älskade Mariam mycket, och när hon dog, knäckte det henne. Dessutom när Tariq försvinner från Laila och sedan dyker upp igen i slutet av boken. Så man kunde förutse att Tariq skulle dyka upp igen senare i boken. Det finns många viktiga och meningsfulla citat i A Thousand Splendid Suns, som får en att verkligen uppmärksamma innebörden bakom dem. Detta citat kom ursprungligen från Khalil Gibran, en libanesisk författare. Vissa lär man sig av böcker. Men det finns saker som man måste se och känna. Detta citat sägs av Babi till Laila, och visar den kärlek och visdom Babi gav Laila.


Sedan sa han en sak både vacker och hemsk. Detta citat var från Wajma till Laila. En litterär anordning som visades i A Thousand Splendid Suns var användningen av förebådande. Som tidigare nämnt, när Laila älskade Mariam så mycket, och när hon behandlade henne som en mamma, för att hon nyligen hade förlorat tusen strålande solar uppsats egen mamma. Detta förebådade någon handling av återbetalning eller vänlighet mot Mariam. Laila lovar också att döpa sitt barn efter Mariam, om hon har en flicka. En annan litterär anordning som visas är social stratifiering, tusen strålande solar uppsats, vilket är skillnaden tusen strålande solar uppsats platser i den sociala hierarkin.


Min personliga erfarenhet av boken gick totalt sett ganska bra. Under hela boken gillade jag den, det kändes som om det aldrig fanns ett tråkigt ögonblick. Det var så många vändningar i handlingen och sådant att jag fortsatte att läsa och läsa och läsa. Sättet han introducerade två olika huvudpersoner och sedan flätade han samman deras berättelser i mitten av boken. Jag planerar att uppnå detta genom att läsa fler av hans böcker. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.





uppsats om hälsa och fitness



Det finns många viktiga och meningsfulla citat i A Thousand Splendid Suns, som får en att verkligen uppmärksamma innebörden bakom dem. Detta citat kom ursprungligen från Khalil Gibran, en libanesisk författare. Vissa lär man sig av böcker. Men det finns saker som man måste se och känna. Detta citat sägs av Babi till Laila, och visar den kärlek och visdom Babi gav Laila. Sedan sa han en sak både vacker och hemsk. Detta citat var från Wajma till Laila. En litterär anordning som visades i A Thousand Splendid Suns var användningen av förebådande. Som tidigare nämnt, när Laila älskade Mariam så mycket, och när hon behandlade henne som en mamma, för att hon nyligen hade förlorat sin egen mamma.


Detta förebådade någon handling av återbetalning eller vänlighet mot Mariam. Vid någon tidpunkt i sådana kvinnliga relationer kommer det att hända att de överskrider vänskapen och tar på sig de moderliga egenskaperna kärlek och skydd. I allt detta är det tydligt att Mariam uppfattar Laila som både en sorts dotter och en person i behov av autentisk vård. Alla är motiverade av vad de förstår att deras liv och deras relationer är, precis som alla är djupt påverkade av verkligheten. Utan tvekan är mamman alltid, först och främst, människan med egna behov som kommer att forma hur mamman utvecklas. Hosseini presenterar sedan variationer på moderfiguren i sammanhanget. Nana är en extrem, eftersom hennes ilska mot Jalil formar hennes föräldraskap till Mariam på negativa sätt.


Fariba är mer ett sant offer och försvagad som mamma av smärtan hon inte kan lindra. Slutligen finns Mariam för att omdefiniera cyklerna; som dotter till en fattig mor, omfamnar hon ändå Laila eftersom hon är rörd att skapa det moderskap som hon själv nekades. Varför inte göra ett unikt papper åt dig? Använd kod: ANPASSAD Hoppa till innehåll Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra kostnadsfria uppsatsprover om vilket ämne som helst. Söka efter:. Beställ nu. Han skyller på henne för missfallen och för att hon inte tillagat riset. Efter att Rasheed gifter sig med sin andra fru, Laila, skyller han på Laila för att ha fött en flicka.


När hon undanhåller honom sex, skyller han på Mariam för att hon vänt henne mot honom. Han skyller på Aziza för hennes illaluktande blöjor och så småningom skyller han på Laila för att hon blivit äldre och mindre attraktiv. Regeringen under Mujahideen och talibanerna institutionaliserar detta skyllande beteende. Till exempel får kvinnor skulden för äktenskapsproblem. Om en kvinna flyr från en missbrukande make, straffas hon, och inte maken. Förklara varför Mariam är villig att utsättas för straff för dödandet av Rasheed. Var hennes avrättning i händerna på talibanerna en meningslös tragedi? Varför eller varför inte? Varför ber hon till Allah vid sin avrättning, trots att avrättningen skedde under islamisk lag? Läsare kan ha svårt att förstå varför Mariam skulle stanna och möta talibanernas rättvisa för mordet på Rasheed.


I själva verket gör hon det för att rädda Laila. Hon vet att om hon flyr tillsammans med Laila kommer talibanerna aldrig att sluta söka efter dem båda, men om hon erkänner brottet och accepterar straff kommer Laila att kunna gå fritt och leva ett lyckligt liv med Tariq. Mariam möter sitt straff medvetet. Hon protesterar inte, även om hon vet att hon egentligen inte är skyldig. Hennes död är inte en meningslös tragedi eftersom hon accepterar det och ser det som nödvändigt för att rädda sin vän. Hon dör som en hjälte – en person av betydelse. Det kan verka lite av en motsägelse att Mariam ber till Allah vid sin avrättning, eftersom avrättningen sker enligt islamisk lag.


Men den Gud Mariam känner – den barmhärtige och tröstande Gud som hon lärde sig om av Mullah Faizullah – är inte densamma som den som talibanerna känner till. Talibanerna talar inte för Gud, och Mariam vet detta. Diskutera Rasheeds karaktär och kontrastera honom med andra män i romanen, som Hakim, Jalil och Tariq. Rasheed är ett exempel på det värsta i ett patriarkalt samhälle. En kvinnofientlig mobbare, han kräver att hans fruar bär burka och förbjuder dem att lämna hemmet utan åtföljande av honom. De får inte få ögonkontakt med, eller prata med, andra män. Jalil ger den första folien en folie är en kontrast för Rasheed. Snygg och charmig lär han sin dotter om persisk poesi och litteratur.


Han älskar tydligen sin dotter, men skäms över henne och låter sina fruar övertyga honom att gifta bort henne. Rasheed är varken snygg eller charmig. Han ger inte många gåvor till Mariam, men de han ger verkar vara riktiga gåvor och inte mutor. Rasheed är inte lika svag som Jalil och låter inte sina fruar ha inflytande över hans beslut. Hakim tillhandahåller en andra folie för Rasheed. En utbildad och liberal man, Hakim önskar en utbildning för sin enda dotter. Långt ifrån att försöka dominera sin fru, Fariba, tenderar Hakim faktiskt att domineras av sin fru istället. Han dominerar sin fru och blir arg när hon säger emot honom. Han försvarar Laila från attack, medan Rasheed attackerar henne.


com är den främsta gratiskällan för litterär analys på webben. Vi tillhandahåller ett utbildningskomplement för bättre förståelse av klassisk och samtida litteratur. com håller ständigt på att lägga till fler böcker till webbplatsen varje vecka. Kom tillbaka varje vecka för att se vad vi har lagt till. Låt oss veta om du har några förslag eller kommentarer eller vill ha ytterligare information. Tack för att du kollar in vår hemsida. Fler detaljer. Mobilmeny. Vad pluggar du? Ställ en fråga Novelguide Rooms. Brödsmula Hem Tusen strålande solar. Facebook dela Twitter WhatsApp. Top Novelguides Thomas Jefferson: mannen, myten och moralen. JFK: Hans liv och arv. Harry Shippe Truman. Herbert Hoover. Ordförandeskapet för FDR. James Madison. John Quincy Adams. President Andrew Jackson.


President Jackson. George Washingtons liv. Teddy Roosevelt: mannen som förändrade Amerikas ansikte.

No comments:

Post a Comment