Monday, March 28, 2022

Saker att jämföra och kontrastera för en uppsats

Saker att jämföra och kontrastera för en uppsats



Med denna information, utför snabb forskning och välj två eller flera objekt att jämföra. När behöver jag jämföra och kontrastera? Eller skulle du hellre läsa en ovanlig uppsats om kriget mellan Korea och Vietnam? Jämför och kontrast uppsatsexempel 9:e klass. Avhandlingens struktur är följande:. Innehållsmarknadsförare. Bra jobbat.





Hitta de bästa ämnen för jämför och kontrastuppsatser för dig



Publicerad den 6 augusti av Jack Caulfield. Reviderad den 6 december, Jämföra och kontrastera är en viktig färdighet i akademiskt skrivande. Det handlar om att ta två eller flera ämnen och analysera skillnaderna och likheterna mellan dem. Du kanske kommer på dig själv med att jämföra alla möjliga saker i en akademisk uppsats: historiska personer, litterära arbetspolicyer, forskningsmetoder etc. Att göra det är en viktig del av att konstruera argument. Innehållsförteckning När ska jag jämföra och kontrastera? Göra effektiva jämförelser Jämföra och kontrastera som ett brainstormingverktyg Strukturera dina jämförelser Vanliga frågor om saker att jämföra och kontrastera för en uppsats och kontrasterande, saker att jämföra och kontrastera för en uppsats.


Vissa andra uppmaningar kanske inte direkt ber dig att jämföra och kontrastera, men presenterar dig för ett ämne där jämföra och kontrastera kan vara ett bra tillvägagångssätt. Ett sätt att närma sig denna uppsats kan vara att kontrastera situationen före den stora depressionen med situationen under den, för att belysa hur stor skillnad det gjorde. Till exempel innebär en litteraturgenomgång att jämföra och kontrastera olika studier om ditt ämne, saker att jämföra och kontrastera för en uppsats, och en argumenterande uppsats kan innebära att man väger upp för- och nackdelar med olika argument. Som namnet antyder handlar det om att jämföra och kontrastera saker att jämföra och kontrastera för en uppsats både likheter och olikheter.


Du kanske fokuserar på att kontrastera ganska olika ämnen eller jämföra ämnen med mycket gemensamt - men det måste finnas några skäl för jämförelse i första hand. dock, saker att jämföra och kontrastera för en uppsats, om du jämförde det förrevolutionära Frankrike med Han-dynastin Kina, kanske din läsare undrar varför du valde att jämföra dessa två samhällen. Varje del av en uppsats bör tjäna ditt centrala argument på något sätt. Se ett exempel. Att jämföra och kontrastera kan vara ett användbart verktyg för att organisera dina tankar innan du börjar skriva någon typ av akademisk text. Du kan göra en tabell för att sammanfatta de viktigaste skillnaderna mellan dem.


Du kan visualisera de viktigaste likheterna och skillnaderna i ett Venn-diagram. Poängen med att jämföra och kontrastera i detta skede är att hjälpa dig organisera och forma dina idéer för att hjälpa dig att strukturera dina argument. När du jämför och kontrasterar i en uppsats finns det två huvudsakliga sätt att strukturera dina jämförelser: den alternerande metoden och blockmetoden. Du täcker båda dina ämnen sida vid sida i termer av en specifik jämförelsepunkt. Din text är uppbyggd så här:. En utmaning som lärare står inför är att identifiera och hjälpa elever som kämpar utan att störa resten av klassen. I en traditionell klassrumsmiljö kan läraren enkelt identifiera när en elev har det svårt baserat på deras uppförande i klassen eller helt enkelt genom att regelbundet kontrollera eleverna under övningarna.


De kan sedan erbjuda hjälp i tysthet under övningen eller diskutera det vidare efter lektionen. Den vanligaste fördelen med distansutbildning är den flexibilitet och tillgänglighet som den erbjuder. Istället för att behöva resa till en specifik plats varje vecka och bo tillräckligt nära för att göra det så att studenter kan delta var som helst med en internetanslutning. Detta möjliggör inte bara en bredare geografisk spridning av studenter utan även möjligheten att studera under resan. Men distansutbildning innebär sina egna tillgänglighetsutmaningar; inte alla elever har en stabil internetanslutning och en dator eller annan enhet för att delta i onlinekurser, och mindre tekniskt kunniga elever och lärare kan kämpa med de tekniska aspekterna av klassdeltagande.


Distansutbildning verkar alltså förbättra tillgängligheten på vissa sätt samtidigt som det representerar ett steg bakåt på andra. Att jämföra och kontrastera är också ett användbart tillvägagångssätt i alla typer av akademiker saker att jämföra och kontrastera för en uppsats : Du kan jämföra olika studier i en litteraturöversikt väga upp olika argument i en argumenterande uppsats eller överväga olika teoretiska tillvägagångssätt i en teoretisk ram. Jämförelser i uppsatser är i allmänhet strukturerade på ett av två sätt:. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator.


Få feedback om språk, struktur och formatering Professionella redaktörer korrekturläser och redigerar din uppsats genom att fokusera på: Akademisk stil Vaga meningar Grammatik Stilkonsekvens Se ett exempel. När behöver jag jämföra och kontrastera? Hur väljer jag motiv att jämföra och kontrastera? Hur jämför och kontrasterar jag på ett strukturerat sätt? Jämförelser i uppsatser är i allmänhet uppbyggda på ett av två sätt: Den alternerande metoden, där du jämför dina ämnen sida vid sida enligt en specifik aspekt åt gången. Blockmetoden, där man täcker varje ämne för sig i sin helhet. Är den här artikeln till hjälp? Jack Caulfield Jack är en britt baserad i Amsterdam, med en MA i jämförande litteratur.


Han skriver och redigerar för Scribbr, och läser mycket böcker på fritiden. Andra elever gillade också. Hur man skriver en expository essä En expository essä ger en förklaring av ett ämne. Det är den vanligaste uppsatstypen på universitetet. Hur man skriver ett stycke Varje stycke i din uppsats bör fokusera på en central punkt. Följ dessa 6 steg för en stark styckestruktur. Vad är ditt plagiatpoäng? Scribbr Plagiat Checker.





exempel på inledningsstycke till en uppsats



Star Wars vs. Star Trek: Vilket är bättre? Kommunism vs. Socialism: De goda, de dåliga och de fula. Amerikansk engelska vs brittisk engelska. Konventionell eller e-lärande: Vad skulle du välja? Dator- och tv-spel: Vilket är roligare? Inre skönhet och yttre skönhet. Snapchat och Instagram: Vad gör dem lika olika? Stalin eller Hitler: Vilket är ett större ont? Eller vad som i deras ledarstil var liknande? Att bo i storstaden eller bo på landet: Vad skulle du välja? Italienare vs. spanska köket. Aktiv semester i fjällen vs. passiv vila vid havet. Facebook vs. Windows vs. Android eller iOS: Vilken är framtiden?


Roliga jämför och kontrastera uppsatsämnen Chandler, Joey och Ross: Vilken av dem är coolare? Pizza eller pasta: Om du var tvungen att äta en mat för resten av ditt liv, vilken av dessa skulle du välja? Batman vs. Stålman; Avengers vs. rättvisans liga. Fotboll vs fotboll: Hur skiljer de sig från deras namn? Iron Man eller Hulk: Vilken är den bästa superhjälten i sin tid? Michael Jackson vs. Elvis Presley. George och Lennie. Harry Potter vs. Ronald Weasley: Den ena är mycket coolare än den andra. Simpsons eller South Park? Evig sommar eller evig vinter: Vilket är det minsta av allt ont? Historiska ämnen WW1 och WW2: Orsaker, deltagare, antal döda och skadade, etc.


Renässans och barocko. Romersk och grekisk mytologi. Crusaders vs. Den europeiska ekonomin före och efter andra världskriget. Avskaffande av slaveri i USA och Europa. Japansk och europeisk feodalism essä. Könsroller i Romarriket vs Osmanska riket. Brittisk kolonisering och spansk kolonisering. Lincoln och Kennedy. Återuppbyggnad i Amerika mot industriåldern. Mongoliska riket och Persiska riket. Arbetarfackets historia i USA vs. Storbritannien. Julius Caesar eller Alexander den store. Jämför och kontrast uppsats mellan två jobb Marknadsförare vs.


Digital marknadsförare. Antropolog vs. Filosof vs. Psykolog Software Engineer vs. Mjukvaruarkitekt. Filmproducent och filmregissör. Arbeta hemifrån och arbeta på ett kontor. Språkvetare och grammatiker. Utvecklare eller en kodare? QA-specialist eller en testingenjör. Dekanus eller rektor. Revisor vs. Journalist vs. Rekryterare vs. HR-generalist. Copywriter vs. Innehållsmarknadsförare. Jämför och kontrast uppsats mellan två kulturer Egypten och Mesopotamien jämför och kontrast uppsats Modern europeisk och amerikansk kultur. Urbanism och landsbygd. Vegetarism vs. Jämför och kontrastera Mexiko och USA uppsats. Emokultur och gotik. Jämför och kontrast uppsatsen Sparta och Aten. Bokmaskar vs. Filmfantaster. Kultur och etnicitet. Kristendom, islam och judendom uppsats. Intressanta ämnen om litteratur Bibel vs.


Fahrenheit Lista namnen på föremålen längst upp. När du genererar jämförelsepunkter, överväg syftet och innehållet i uppgiften och klassens fokus. Hur stämmer det med det du har läst hittills och med de andra uppgifterna i kursen? Finns det några ledtrådar om vad man ska fokusera på i själva uppdraget? Här är några allmänna frågor om olika typer av saker du kan behöva jämföra. Du kanske vill börja med att använda de frågor som reportrar traditionellt ställer: Vem? Vid det här laget har du förmodligen skapat en enorm lista med likheter och skillnader – grattis! Därefter måste du bestämma vilka av dem som är tillräckligt intressanta, viktiga och relevanta för att inkluderas i din uppsats. Ställ dig själv dessa frågor:.


Anta att du skriver ett papper där du jämför två romaner. Men om du skrev ett papper för en klass om sättning eller om hur illustrationer används för att förbättra romaner, kan typsnittet och närvaron eller frånvaron av illustrationer vara helt avgörande att inkludera i din slutuppsats. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp.


Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning.


Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen. Andra artiklar. Lista utbildning på ett CV trovärdiga källor för forskning Hur man övervinner skribentens blockeringar av skiljetecken. Typer av meningar Skriva i kursiv Skriva i kursiv. Skriven av. Funderar på att stjäla ett ämne från oss? Här är bra jämförande och kontrasterande ämnen för din hjälp. Fastnade när du skrev ditt papper? Få hjälp nu. Behöver en jämföra och kontrast uppsats skriven? Ge oss dina krav och få ditt papper i tid. Skriv mitt papper åt mig. Jämförelse mellan Storbritannien och Kina.


Den här webbläsaren stöder inte PDF-filer. Ladda ner PDF:en för att se den: Ladda ner PDF. Ekologiska och icke-ekologiska livsmedel. Behöver akut hjälp med att skriva? Komma igång. Innehållsförteckning. Videoguide Hitta de bästa uppsatsämnena för jämför och kontrastera för dig Brainstorma likheter och skillnader Struktur och disposition Punkt-för-punkt-metod Blockmetod Visa dina bevis Användbara sista tips Jämför och kontrastera uppsatsexempel Behöver akut hjälp med att skriva? Senaste kundrecensioner.

No comments:

Post a Comment