Friday, March 11, 2022

Uppsats om biologisk mångfald

Uppsats om biologisk mångfald



Som jag fann framgång i gymnasiet, uppsats om biologisk mångfald, min mamma och morföräldrar började prata mer om livet de mötte innan de emigrerade från Colombia. Släktet Medicago är en av de äldsta foderbaljväxterna som omfattar 60 fleråriga och 35 ettåriga arter, fördelade huvudsakligen runt Medelhavsområdet, odlad över hela världen i olika miljöer som sträcker sig både i tempererade och tropiska miljöer Small och Jomphe, Efter femtio år utan varg i parken antalet rådjur steg och eftersom de inte hade några naturliga rovdjur fruktade de inte längre öppna gräsmarker. Även efter det uppsats om biologisk mångfald arter av växter, djur och insekter har specificerat att det fortfarande finns över miljoner arter som inte är kända av någon. I tusentals år …. Jag upptäckte dock snart att detta bara ökade hans rädsla för att glida på egen hand, så jag ändrade mitt tillvägagångssätt och gjorde lektioner lika spännande som uppsats om biologisk mångfald i hopp om att han skulle fånga skridskofelet och lyfta.





Revisionsprocess för uppsats 1



Har du någonsin lagt märke till variationen av växter och djur runt omkring dig? Det finns så många av dem att du inte ens känner till namnen på många arter runt omkring dig. Alla dessa arter av växter och djur kallas gemensamt för biologisk mångfald. De är av extrem betydelse inte i våra liv för den ömsesidiga existensen av andra arter på jorden. För att få eleverna att veta mer om biologisk mångfald och hur den påverkar oss har vi tagit fram långa uppsatser för studenter. Dessa uppsatser ska belysa vikten av biologisk mångfald, dess utbredningstyper, utrotningen den står inför och behovet av att bevara den. Innehåll Lista över korta och långa uppsatser om biologisk mångfald Biologisk mångfald Uppsats för barn och skolelever Uppsats om biologisk mångfald — Uppsats 1 ord Uppsats om biologisk mångfald: Typer, betydelse och slutsats — Uppsats 2 ord Uppsats om biologisk mångfald: med hot och betydelse — Uppsats 3 ord Uppsats om biologisk mångfald om biologisk mångfald: Introduktion, betydelse, nedgång och steg — Uppsats 4 ord uppsats om biologisk mångfald — uppsats 5 ord uppsats om biologisk mångfald för konkurrensprov och UPSC Civil Services Exam Uppsats om biologisk mångfald: med avslutning — Uppsats 6 ord uppsats om biologisk mångfald: fakta, uppsats om biologisk mångfald, Betydelse och bevarande — Essay 7 Words Essay om biologisk mångfald i Indien — Essay 8 Words.


Biologisk mångfald även känd som biologisk mångfald är de variabler som finns bland flera arter som lever i ekosystemet. Dessa levande organismer inkluderar marina, uppsats om biologisk mångfald, jord- och vattenliv. Biologisk mångfald syftar till att förstå de positioner som dessa organismer intar i det bredare ekosystemet. När det finns biologisk mångfald i vårt ekosystem översätts det till en grönare miljö. Detta beror på att växtlivet trivs i en uppsats om biologisk mångfald ekosystem. Detta påverkar alltid människor när vi konsumerar växter för vår överlevnad.


Ett hälsosamt ekosystem kan också bidra till att minska risken för sjukdomar och hur vi reagerar på dem, uppsats om biologisk mångfald. För att göra världen till en säker plats för alla organismer måste vi upprätthålla god hälsa i alla ekosystem. Detta är fördelen med att uppmärksamma biologisk mångfald. Mångfald är naturens kännetecken. Saker finns i olika former vilket skapar mångfald. Biologisk mångfald är en betydande och uppsats om biologisk mångfald variation i växt- och djurexistens på jordens yta. Variationen finns på grund av genetik, arter och ekosystemet eller livsmiljön. Biologisk mångfald är en viktig aspekt i världen eftersom den möjliggör överlevnad och hållbarhet för levande varelser på jorden.


Variationen i levande varelser har resulterat i uppsats om biologisk mångfald typer av biologisk mångfald beroende på vissa variabler, uppsats om biologisk mångfald. Genetisk mångfald beror på de genetiska komponenterna som delas av levande organismer. De arter som har liknande gener skiljer sig åt och de utvecklas olika och skapar därmed biologisk mångfald. Artmångfald uppstår när en livsmiljö består av olika slag uppsats om biologisk mångfald levande saker, uppsats om biologisk mångfald. Ekologisk mångfald är genom samspelet mellan levande varelser som delar gemensamma energikällor i ett ekosystem som bidrar till biologisk mångfald. Förekomsten av levande varelser i ett ekosystem och ekosystemets funktion bidrar till relevansen av biologisk mångfald i naturen. Genom biologisk mångfald kan levande organismer skaffa sig mat och andra viktiga resurser för att upprätthålla sina liv.


Klimat- och miljöförändringarna är reglerade på grund av den biologiska mångfalden. Kulturen berikas genom biologisk mångfald då det innebär att flera grupper av arter och människor finns i en miljö. Alla de tre typerna av biologisk mångfald är viktiga för existensen av levande organismer. Ekosystemet är kännetecknet för mångfald eftersom det hjälper till att upprätthålla livet för olika levande varelser. Biologisk mångfald är variationen eller mångfalden av de olika arterna av livsformer. Planeten jorden är livsmiljö för en mängd olika flora och fauna som växter, djur och andra livsformer. Biologisk mångfald eller biologisk mångfald hänvisar till variationen och variationen hos levande varelser på planeten jorden och det är graden av variation av livet.


Det representerar den rikedom av biologiska tillgångar som finns tillgängliga på jorden och omfattar mikroorganismer, uppsats om biologisk mångfald, växter, djur och ekosystem som korallrev, skogar, regnskogar, öknar etc. Den växande befolkningen, industrialiseringen, tekniken m.m. De ökade mänskliga aktiviteterna har minskat det naturliga uppsats om biologisk mångfald för växter, djur och andra levande varelser. Ett antal växter och djur har dött ut på grund av ökad avskogning och andra faktorer. Växande föroreningar, som orsakar global uppvärmning och klimatförändringar, är ett stort hot mot den biologiska mångfalden. Nedgången i biologisk mångfald skulle i sin tur leda till obalans i ekosystemet och skulle bli ett hot mot såväl mänskligheten som andra levande organismer. Olika växter och djur är beroende av andra för att leva och hålla den naturliga omgivningen i ett balanserat tillstånd.


Människor är till exempel beroende av olika växter och djur för sin mat, skydd, säkerhet, kläder etc. På samma sätt är varje levande art beroende uppsats om biologisk mångfald några andra arter. Det är därför viktigt att bevara den biologiska mångfalden på vår planet för att upprätthålla den ekologiska balansen. Som vi vet är förlusten av biologisk mångfald ett allvarligt hot mot mänskligheten, vi borde alla arbeta för att upprätthålla biologisk mångfald och ta reda på lösningar för att minska nedgången i biologisk mångfald. Eftersom luftföroreningar och avskogning är stora hot mot den biologiska mångfalden är detta de första sakerna som måste kontrolleras.


Regeringen bör utforma strängare lagar och organisationer bör göra människor känsliga för det och bidra med sitt. Biologisk mångfald, uppsats om biologisk mångfald, även kallad biologisk mångfald hänvisar till den diversifierade formen av växter och djur som finns på vår planet. Det betecknar också varje aspekt av ekosystemet, såsom mikroorganismer, uppsats om biologisk mångfald, korallrev, regnskogar, öknar, skogar mm. En bra balans i biologisk mångfald stödjer mänskligheten och människor å andra sidan måste se till att rädda biologisk mångfald. Den här uppsatsen kommer att prata om vikten av biologisk mångfald och människans roll för att skydda ekosystemet.


Det finns fler än arter av flora som har uppsats om biologisk mångfald identifierade och det borde finnas många fler oidentifierade sorter. På samma sätt måste det finnas en oändlig variation av andra arter på vår jord och dessa bildar tillsammans ett perfekt naturligt skydd för mänskligheten. Den biologiska mångfalden stöder mänskligheten på olika sätt. En del av arterna fångar och lagrar energi och släpper tillbaka den i atmosfären för mänsklig konsumtion. Vissa biologiska arter hjälper till att bryta ner organiskt material och fungerar därmed som ett naturligt återvinningsmedel, uppsats om biologisk mångfald. Det finns flera faktorer som leder till nedgången av biologiska arter, den viktigaste är människors beteende.


Människor förstör skogar för att bygga hus och uppsats om biologisk mångfald. Genom avskogning uppsats om biologisk mångfald faktiskt förstör den naturliga livsmiljön för många växter och djur. Alla nya vetenskapliga uppfinningar skadar miljön, uppsats om biologisk mångfald. Vi kan inte ens hitta vissa fågelarter idag på grund av den ökade bullerföroreningen. Den globala uppvärmningen är en annan orsak till nedgången i biologisk mångfald. Vissa arter kräver ett specifikt klimat för att överleva och när klimatförhållandena förändras kontinuerligt migrerar dessa arter eller dör ut. Nedgången i antalet korallrev är ett perfekt exempel. Regeringen och olika frivilligorganisationer måste omedelbart agera för att skapa medvetenhet bland människor om miljöfrågor och dess konsekvenser.


Det är också varje vanlig människas ansvar att rädda moder jord genom att upprätthålla en rik biologisk mångfald. Om man inte tar rätt vård kan jordens biologiska mångfald dö ut en dag och om det händer då måste människor hitta en annan planet att leva på. Biologisk mångfald kan sägas innebära den extrema betydelsen av ett mycket brett utbud av djur och växter som finns på planeten jorden eller i en viss livsmiljö, uppsats om biologisk mångfald. Det är mycket nödvändigt att upprätthålla nivån av biologisk mångfald på jorden så uppsats om biologisk mångfald miljöharmonin kan balanseras. Biologisk mångfald är ett annat namn för biologisk mångfald och är i stor utsträckning variationen eller mångfalden hos alla olika arter av uppsats om biologisk mångfald och växter på denna planet.


Att ha en mycket hög biologisk mångfald är extremt viktigt för att bibehålla uppsats om biologisk mångfald i ett tillstånd av harmoni. Biologisk mångfald kan löst definieras som en mängd olika fauna och flora som är tillgängliga i en specifik livsmiljö eller planeten jorden. Biologisk mångfald härstammar till stor del från termerna — artdiversitet och artrikedom. Biologisk mångfald är främst en enad syn på de biologiska varieteterna. Många andra ord och termer har varit det vid ett eller annat tillfälle uppsats om biologisk mångfald att förklara mångfald. Några av dessa termer inkluderar taxonomisk mångfald detta kommer från en art mångfaldssynpunktuppsats om biologisk mångfald mångfald detta kommer från en ekosystems mångfaldssynpunktmorfologisk mångfald detta kommer från en genetisk mångfaldssynpunkt och funktionell mångfald detta kommer från synvinkeln av artens funktioner.


Biologisk mångfald ger en ganska enhetlig bild av de ovan diskuterade biologiska varieteterna. Biologisk mångfald är ganska viktig eftersom den hjälper till att upprätthålla den ekologiska balansen i ett system, uppsats om biologisk mångfald. Olika djur och växter är beroende av varandra för att uppfylla alla deras behov, uppsats om biologisk mångfald. Vi människor är till exempel beroende av olika djur och växter för våra kläder, husrum och mat. Andra arter gör också det och är beroende av en sort uppsats om biologisk mångfald andra arter för att upprätthålla dem och förse dem med grunderna.


Den biologiska mångfalden och dess vackra rikedom säkerställer att jorden är tillräckligt fit för att överleva var och en av de organismer som lever på jorden. Men de ständigt ökande föroreningarna påverkar den biologiska mångfalden negativt. En hel del djur och växter har dött ut som ett resultat av denna förorening och många fler kommer att dö ut om uppsats om biologisk mångfald försiktighet tas inte och föroreningarna av miljön fortsätter att exponentiellt och detta skulle orsaka en kraftig minskning av den biologiska mångfalden.


Vi människor måste förstå hur viktigt upprätthållandet av den oerhört rika biologiska mångfalden är, uppsats om biologisk mångfald. Rök från fordon orsakar en hög grad av luftföroreningar och detta orsakar skador på många arter. Nivån av föroreningar i atmosfären måste hållas under kontroll. Vattenkroppar som hav, oceaner och floder är förorenade genom att industriavfall släpps ut i vattnet. Dessa avfall är mycket skadliga för den marina organismen och livet i vattendragen. Det finns därför ett behov av att så mycket som möjligt försöka omhänderta industriavfall på andra sätt och metoder som inte skadar miljön. Industriavfallet kan i första hand behandlas innan det slängs i vattnet på ett korrekt och säkert sätt.


När du är biologistudent är biologisk mångfald ett av de viktigaste orden du kan lära dig. Inte bara det utan det blir också ditt liv som kräver att underhålla det. Denna term hänvisar till de många olika livsformer som uppsats om biologisk mångfald jorden i detta ögonblick, detta inkluderar bakterier, växter, djur och människor och det hänvisar också till deras delade miljö. Livet har visat sig i många olika former som vi inte gör uppsats om biologisk mångfald varför exakt men vi är säkra på att de alla finns och är beroende av varandra för uppsats om biologisk mångfald. Svaret på denna fråga är viktigare än att bara ange vad biologisk mångfald är. Min personliga erfarenhet som student har trott att jag lär mig bäst när jag har ett exempel så jag ska ge dig ett exempel på vikten av biologisk mångfald.


Den berömda Yellowstone Park är ett naturreservat och nationalpark men innan den förklarades som sådan var det bara en annan skog som människan ville jaga i.





hjälpuppsatserna



För att få eleverna att veta mer om biologisk mångfald och hur den påverkar oss har vi tagit fram långa uppsatser för studenter. Dessa uppsatser ska belysa vikten av biologisk mångfald, dess utbredningstyper, utrotningen den står inför och behovet av att bevara den. Innehåll Lista över korta och långa uppsatser om biologisk mångfald Biologisk mångfald Uppsats för barn och skolelever Uppsats om biologisk mångfald — Uppsats 1 ord Uppsats om biologisk mångfald: Typer, betydelse och slutsats — Uppsats 2 ord Uppsats om biologisk mångfald: med hot och betydelse — Uppsats 3 ord Uppsats om biologisk mångfald Biologisk mångfald: Introduktion, betydelse, nedgång och steg — Uppsats 4 ord uppsats om biologisk mångfald — Uppsats 5 ord biologisk mångfald Uppsats för konkurrenskraftsprov och UPSC Civil Services Exam Uppsats om biologisk mångfald: med avslutning — Uppsats 6 ord om biologisk mångfald: fakta, betydelse och bevarande — Essay 7 Words Essay om biologisk mångfald i Indien — Essay 8 Words.


Biologisk mångfald även känd som biologisk mångfald är de variabler som finns bland flera arter som lever i ekosystemet. Dessa levande organismer inkluderar marint, land- och vattenliv. Biologisk mångfald syftar till att förstå de positioner som dessa organismer intar i det bredare ekosystemet. När det finns biologisk mångfald i vårt ekosystem översätts det till en grönare miljö. Detta beror på att växtlivet trivs i ett balanserat ekosystem. Detta påverkar alltid människor när vi konsumerar växter för vår överlevnad. Ett hälsosamt ekosystem kan också bidra till att minska risken för sjukdomar och hur vi reagerar på dem.


För att göra världen till en säker plats för alla organismer måste vi upprätthålla god hälsa i alla ekosystem. Detta är fördelen med att uppmärksamma biologisk mångfald. Mångfald är naturens kännetecken. Saker finns i olika former vilket skapar mångfald. Biologisk mångfald är en betydande och önskvärd variation i växt- och djurexistensen på jordens yta. Variationen finns på grund av genetik, arter och ekosystemet eller livsmiljön. Biologisk mångfald är en viktig aspekt i världen eftersom den möjliggör överlevnad och hållbarhet för levande varelser på jorden.


Variationen i levande varelser har resulterat i olika typer av biologisk mångfald beroende på vissa variabler. Genetisk mångfald beror på de genetiska komponenterna som delas av levande organismer. De arter som har liknande gener skiljer sig åt och de utvecklas olika och skapar därmed biologisk mångfald. Artmångfald uppstår när en livsmiljö består av olika slags levande varelser. Ekologisk mångfald är genom samspelet mellan levande varelser som delar gemensamma energikällor i ett ekosystem som bidrar till biologisk mångfald. Förekomsten av levande varelser i ett ekosystem och ekosystemets funktion bidrar till relevansen av biologisk mångfald i naturen.


Genom biologisk mångfald kan levande organismer skaffa sig mat och andra viktiga resurser för att upprätthålla sina liv. Klimat- och miljöförändringarna är reglerade på grund av den biologiska mångfalden. Kulturen berikas genom biologisk mångfald då det innebär att flera grupper av arter och människor finns i en miljö. Alla de tre typerna av biologisk mångfald är viktiga för existensen av levande organismer. Ekosystemet är kännetecknet för mångfald eftersom det hjälper till att upprätthålla livet för olika levande varelser. Biologisk mångfald är variationen eller mångfalden av de olika arterna av livsformer. Planeten jorden är livsmiljö för en mängd olika flora och fauna som växter, djur och andra livsformer. Biologisk mångfald eller biologisk mångfald hänvisar till variationen och variationen hos levande varelser på planeten jorden och det är graden av variation av livet.


Det representerar rikedomen av biologiska tillgångar som finns på jorden och omfattar mikroorganismer, växter, djur och ekosystem som korallrev, skogar, regnskogar, öknar etc. Den växande befolkningen, industrialiseringen, tekniken m.m. De ökade mänskliga aktiviteterna har minskat naturarealen för växter, djur och andra levande varelser. Ett antal växter och djur har dött ut på grund av ökad avskogning och andra faktorer. Växande föroreningar, som orsakar global uppvärmning och klimatförändringar, är ett stort hot mot den biologiska mångfalden. Nedgången i biologisk mångfald skulle i sin tur leda till obalans i ekosystemet och skulle bli ett hot mot såväl mänskligheten som andra levande organismer.


Olika växter och djur är beroende av andra för att leva och hålla den naturliga omgivningen i ett balanserat tillstånd. Människor är till exempel beroende av olika växter och djur för sin mat, skydd, säkerhet, kläder etc. På samma sätt är varje levande art beroende av någon annan art. Det är därför viktigt att bevara den biologiska mångfalden på vår planet för att upprätthålla den ekologiska balansen. Som vi vet är förlusten av biologisk mångfald ett allvarligt hot mot mänskligheten, vi borde alla arbeta för att upprätthålla biologisk mångfald och ta reda på lösningar för att minska nedgången i biologisk mångfald. Eftersom luftföroreningar och avskogning är stora hot mot den biologiska mångfalden är detta de första sakerna som måste kontrolleras.


Regeringen bör utforma strängare lagar och organisationer bör göra människor känsliga för det och bidra med sitt. Biologisk mångfald, även kallad biologisk mångfald, hänvisar till den diversifierade formen av växter och djur som finns på vår planet. Det betecknar också varje aspekt av ekosystemet som mikroorganismer, korallrev, regnskogar, öknar, skogar etc. En bra balans i biologisk mångfald stödjer mänskligheten och människor å andra sidan måste se till att rädda biologisk mångfald. Den här uppsatsen kommer att prata om vikten av biologisk mångfald och människans roll för att skydda ekosystemet.


Det finns fler än , arter av flora som har identifierats och det borde finnas många fler oidentifierade sorter. På samma sätt måste det finnas en oändlig variation av andra arter på vår jord och dessa bildar tillsammans ett perfekt naturligt skydd för mänskligheten. Den biologiska mångfalden stöder mänskligheten på olika sätt. En del av arterna fångar och lagrar energi och släpper tillbaka den i atmosfären för mänsklig konsumtion. Vissa biologiska arter hjälper till att bryta ner organiskt material och fungerar därmed som ett naturligt återvinningsmedel. Det finns flera faktorer som leder till nedgången av biologiska arter, den viktigaste är människors beteende. Människor förstör skogar för att bygga hus och kontor. Genom avskogning förstör människor faktiskt den naturliga livsmiljön för många växter och djur.


Alla nya vetenskapliga uppfinningar skadar miljön. Vi kan inte ens hitta vissa fågelarter idag på grund av den ökade bullerföroreningen. Den globala uppvärmningen är en annan orsak till nedgången i biologisk mångfald. Vissa arter kräver ett specifikt klimat för att överleva och när klimatförhållandena förändras kontinuerligt migrerar dessa arter eller dör ut. Nedgången i antalet korallrev är ett perfekt exempel. Regeringen och olika frivilligorganisationer måste omedelbart agera för att skapa medvetenhet bland människor om miljöfrågor och dess konsekvenser. Det är också varje vanlig människas ansvar att rädda moder jord genom att upprätthålla en rik biologisk mångfald. Om man inte tar rätt vård kan jordens biologiska mångfald dö ut en dag och om det händer då måste människor hitta en annan planet att leva på.


Biologisk mångfald kan sägas innebära den extrema betydelsen av ett mycket brett utbud av djur och växter som finns på planeten jorden eller i en viss livsmiljö. Det är mycket nödvändigt att upprätthålla nivån av biologisk mångfald på jorden så att miljöharmonin kan balanseras. Biologisk mångfald är ett annat namn för biologisk mångfald och är allmänt variationen eller mångfalden hos alla olika arter av djur och växter på denna planet. Att ha en mycket hög biologisk mångfald är extremt viktigt för att bibehålla omgivningen i ett tillstånd av harmoni. Biologisk mångfald kan löst definieras som en mängd olika fauna och flora som är tillgängliga i en specifik livsmiljö eller planeten jorden. Biologisk mångfald härstammar till stor del från termerna — artdiversitet och artrikedom.


Biologisk mångfald är främst en enad syn på de biologiska varieteterna. Många andra ord och termer har någon gång använts för att förklara mångfald. Några av dessa termer inkluderar taxonomisk mångfald detta kommer från en artdiversitetssynpunkt, ekologisk mångfald detta kommer från en ekosystemdiversitetssynpunkt, morfologisk mångfald detta kommer från en genetisk mångfaldssynpunkt och funktionell mångfald detta kommer från synvinkeln av artens funktioner. Biologisk mångfald ger en ganska enhetlig bild av de ovan diskuterade biologiska varieteterna. Biologisk mångfald är ganska viktig eftersom den hjälper till att upprätthålla den ekologiska balansen i ett system. Olika djur och växter är beroende av varandra för att uppfylla alla deras behov. Vi människor är till exempel beroende av olika djur och växter för våra kläder, husrum och mat.


Andra arter gör också detsamma och är beroende av en mängd andra arter för att upprätthålla dem och förse dem med grunderna. Den biologiska mångfalden och dess vackra rikedom säkerställer att jorden är tillräckligt fit för att överleva var och en av de organismer som lever på jorden. Men de ständigt ökande föroreningarna påverkar den biologiska mångfalden negativt. En hel del djur och växter har dött ut som ett resultat av denna förorening och många fler kommer att dö ut om man inte tar ordentligt hand om miljön och föroreningen av miljön fortsätter att exponentiellt och detta skulle orsaka en kraftig minskning av biologisk mångfald. Vi människor måste förstå hur viktigt upprätthållandet av den oerhört rika biologiska mångfalden är. Rök från fordon orsakar en hög grad av luftföroreningar och detta orsakar skador på många arter.


Nivån av föroreningar i atmosfären måste hållas under kontroll. Vattenkroppar som hav, oceaner och floder är förorenade genom att industriavfall släpps ut i vattnet. Dessa avfall är mycket skadliga för den marina organismen och livet i vattendragen. Det finns därför ett behov av att så mycket som möjligt försöka omhänderta industriavfall på andra sätt och metoder som inte skadar miljön. Industriavfallet kan i första hand behandlas innan det slängs i vattnet på ett korrekt och säkert sätt. När du är biologistudent är biologisk mångfald ett av de viktigaste orden du kan lära dig. Inte bara det utan det blir också ditt liv som kräver att underhålla det. Denna term hänvisar till de många olika livsformer som bebor jorden för närvarande, detta inkluderar bakterier, växter, djur och människor och det hänvisar också till deras gemensamma miljö.


Inför ett nytt land utan min fars stadiga närvaro, var vi sårbara – fångar i svårigheter i de frias land. Det var meningen att det skulle vara vår tillflykt, men jag kände mig mer på flykt än någonsin. Borta var höghuslägenheterna i West L. Fotgängare log inte längre och hälsade på mig; atmosfären var fientlig, till och med giftig. Under tiden började min familj att integreras i det lokala bangladeshiska samhället. Jag kämpade för att förstå dem som delade mitt arv. Bangladeshiska mammor stannade hemma medan fäder körde taxi och sålde frukt vid vägkanten - smärtsamma samhällspositioner. När jag åkte på bussar över stan eller gick hem från skolan började jag internalisera dessa skillnader. Under mina flyktiga möten med välbärgade Upper East Siders såg jag barn i min ålder med barnskötare, föräldrar som bar kostymer på jobbet och lyxiga lägenheter med spektakulär utsikt.


De flesta tog taxi till sina destinationer: taxibilar som Bangladeshis körde. Jag såg de vardagliga ögonblicken i deras liv med längtan, längtande efter att plantera mig i deras skor. Skammen tog sig nerför min ryggrad. Jag tog avstånd från mitt arv, förkastade den traditionella panjabis som bars på Eid och vägrade torkari vi åt till middag varje dag. När jag kämpade med mitt förhållande till det bangladeshiska samhället vände jag min uppmärksamhet till att hjälpa mitt Bronx-samhälle genom att ta en praktikplats hos Assemblyman Luis Sepulveda. Jag skötte skrivbordsarbete och tog emot samtal, ägnade större delen av min tid åt att aktivt lyssna på de svårigheter som beståndsdelarna ställdes inför – allt från en veteran fråntagen sina förmåner till en mormor som inte kunde försörja sitt sängliggande barnbarn. Som praktikant kunde jag bara hjälpa till med det som kändes som de små sätten – att peka ut lokala jobberbjudanden, skriva ut information om gratis ESL-klasser, nå ut till ideella organisationer.


Men för ett samhälle som står inför en anstormning av intensiva strider, insåg jag att något så litet som dessa handlingar kunde få enorma effekter. Att se de omedelbara konsekvenserna av mina handlingar inspirerade mig. Jag började sluta se den rådande undersysselsättningen och trånga bostäder mindre som källor till skam. Istället såg jag dem som verkligheter som måste erkännas, men som i slutändan kunde åtgärdas. Jag insåg också fördelarna med den bangladeshiska kultur som jag hade skämts så mycket över. Mina språkkunskaper i Bangla var en tillgång för kontoret, och min förståelse för Bangladeshisk etikett möjliggjorde smidig kommunikation mellan kontorspersonal och dess beståndsdelar. När jag hjälpte mina grannar att navigera i stadens tjänster såg jag mitt arv med stolthet – ett perspektiv som jag aldrig förväntade mig att ha.


Jag kan nu uppskatta värdet av min unika kultur och bakgrund, och av att leva med mindre. Detta perspektiv erbjuder utrymme för framsteg, samhällsintegrering och en framtid värd att kämpa för. Långt ifrån att skämmas för mitt samhälle vill jag någon gång återvända till lokalpolitiken i Bronx för att fortsätta hjälpa andra att komma åt den amerikanska drömmen. Jag hoppas kunna hjälpa mitt samhälle att uppskatta möjligheten att göra framsteg tillsammans. Genom att omfamna verkligheten lärde jag mig att leva den. Längs vägen upptäckte jag en sak: livet är bra, men vi kan göra det bättre. Jag tog min första resa till Kina för att besöka min kusin Anna i juli av Hennes gnistrande personlighet och optimistiska attityd fick alltid ett leende på läpparna.


Den här gången brast dock mitt hjärta när jag såg effekterna av hennes hjärncancer; hon hade drabbats av en stroke som förlamade hennes vänstra sida. Hon var fortfarande sig själv på många sätt, men jag kunde se att skadan på hennes hjärna gjorde det svårt för henne. Skulle jag någonsin se Anna igen? Kunde jag ha gjort mer för att göra Anna bekväm? Jag önskade att jag kunde stanna i Kina längre för att ta hand om henne. När jag gick av planet undrade jag om jag kunde omvandla min sorg till att hjälpa andra barn och tonåringar i USA som led som Anna gjorde. Dagen efter att jag kom hem, när jetlag drog mig vaken några minuter efter midnatt, kom jag ihåg att jag hörde talas om Family Reach Foundation FRF och dess arbete med barn som genomgår behandlingar på det lokala sjukhuset och deras familjer.


Volontärarbete har både fått mig att uppskatta min egen hälsa och också vårda de nya relationer jag bygger med barnen och familjerna. Vi sportar, gör figurer av playdoh och klär ut oss. När de tar på sig rollerna som brandmän eller älvor, fastnar vi alla i spelet; för den tiden glömmer de de sanerade, skarpa, opersonliga väggarna på den pediatriska onkologiska avdelningen. Att bygga nära relationer med dem och se dem fnissa och skratta är så givande - jag älskar att se dem växa och bli bättre under hela behandlingen. För att komma igång anmälde jag mig till en sommarkurs på högskolenivå i Abnormal Psychology.


Där arbetade jag med Catelyn, en stigande college senior, på ett dataanalysprojekt angående Dissociative Identity Disorder DID. Tillsammans undersökte vi den neurologiska etiologin för DID genom att studera fyra fMRI- och PET-fall. Biologisk mångfald, som namnet indikerar, är den mångfald av liv och arter som finns på planeten. Alla arter av växter, djur, reptiler, insekter, vattenlevande liv, etc, utgör den biologiska mångfalden på en viss plats. Varje art som finns på planeten är viktig för planetens ekologiska balans. Alla levande arter tillsammans med människor är beroende av varandra. Om en art försvinner eller dör ut påverkar det de andra också. Till exempel spelar fåglar en avgörande roll för att bevara den biologiska mångfalden.


De livnär sig på frukter, vilket resulterar i att frön sprids över marken. Detta resulterar i att nya växter växer och cykeln fortsätter. Om fåglarna utrotas, skulle antalet nya växter som gror betydligt mindre; påverkar därför platsens biologiska mångfald. Människor är också beroende av biologisk mångfald för sin matförsörjning, upp till stor del. Mat, grödor, frukt, underjordiskt vatten, etc är alla gåvor av biologisk mångfald till mänskligheten. Om den biologiska mångfalden skadas kommer vi att lämnas utan mat och planeten kommer att bli livlös och olevbar. Den biologiska mångfalden i dag hotas av flera mänskliga aktiviteter.


Några av hoten mot den biologiska mångfalden listas nedan-. Intrång i ett skogsområde omfattar civila konstruktioner av maffiga proportioner för kommersiella ändamål. Byggande av byggnader, hus, fabriker, etc, förstör permanent den biologiska mångfalden på platsen. Jordbruksverksamhet är ett annat stort hot mot den biologiska mångfalden. Jordbruksindustrin är den snabbast växande industrin eftersom den kontinuerliga ökningen av befolkningen driver efterfrågan på livsmedelsproduktion. Detta leder i sin tur till intrång av skog. Önskat område röjs för jordbruksverksamhet; vilket leder till förlust av biologisk mångfald. Byggande av vägar och järnvägar genom ett skogsområde är mycket vanligt och också en av de främsta orsakerna till förlusten av biologisk mångfald. Båda är stora projekt som kräver röjning av ett stort område med skogsmark.


I kölvattnet av den ökande befolkningstakten som världen bevittnar idag, är det oundvikligt att tappa våra naturresurser. Dessa naturresurser är en integrerad del av den biologiska mångfalden och spelar en avgörande roll för dess bevarande. Eventuella störningar i naturresursreservatet kommer att ge ett slag mot den biologiska mångfalden i den regionen. Miljöföroreningar är ett annat allvarligt hot mot den biologiska mångfalden i en region. Föroreningar kan komma i många former, vattenföroreningar, luftföroreningar, markföroreningar, etc. har alla sina egna orsaker och konsekvenser. Föroreningar i dag har blivit det mest omedelbara hotet mot den biologiska mångfalden och det liv som den upprätthåller.


Det hotar alla former av liv över det drabbade området.

No comments:

Post a Comment