Thursday, March 10, 2022

Uppsatser om kvinna

Uppsatser om kvinna



I artikeln om teoretiska debatter om våld mot kvinnor i Kanada presenteras en uppsättning teoretiska perspektiv för att ge en bättre förståelse för olika syn på våld. Även om hon gjorde det har jag svårt att föreställa mig att jag skulle beundra Uppsatser om kvinna Stein och, ännu viktigare, jag beundrar djupt min syster som gav mig den här boken, som hon älskar. På grund av hennes unika struktur, uppsatser om kvinnan, den katolska kyrkan är kanske mänsklighetens sista bålverk, av äkta uppsatser om kvinnan av skillnaden mellan könen. Visa 1 kommentar. Hon skriver: …Det skulle vara mamman som har den primära kallelsen att göra detta. Det har minskat under åren men fortsätter fortfarande i många hem bakom stängda dörrar. Varje kvinna borde läsa den här boken.





(The Collected Works of Edith Stein, vol. 2)



EN ESSÄ OM KVINNAN, I TRE EPISTLAR. LONDON: TRYCKT FÖR FÖRFATTAREN. Och säljs av Mr. GRETTON, i Bond-Street. Och Mr. POTTINGER, i Pater-Noster-raden, uppsatser om kvinnan. EN ESSÄ OM KVINNAN. A WAKE mitt C lämnar allt vid sidan av, Till låg ambition och till skotsk stolthet: Låt oss, eftersom livet kan lite mer försörja sig, än, bara att utkämpa en duell och att dö Expatera, fritt, på kvinna-slag; Och spåra hennes sinnes mäktiga misstag; Markera var hennes tusen ogräs, promiskuös, skjuter; Och orädd, odla förbjudna frukter: Tillsammans, låt oss spåra denna rikliga åker; Pröva, vad det öppna, vad det fördolda ger; De konstfulla tricken och de vackra snålheterna utforskar, av varje lyhörd, och varje villig hora: Öga, alla hennes promenader; skjut dårskap, som den flyger; Lägg märke till hennes handlingar, för att slåss stiger de: Skyll, uppsatser om kvinnan vi måste; men skratta, där vi kan; Och visa att kvinnan är mannens fiende.


Om Gud ovan, eller Kvinna här låg, Vad kan vi resonera, men från vad vi vet? Av henne, vad ser vi utom hennes station här, Varifrån man ska resonera, eller som hänvisar till? Genom onumrerade världar även om Gud är känd, erkänns kvinnan endast i vår egen. Kvinna, förmätet! skulle anledningen finna; Varför hon är formad så lite och så blind? Men låt henne först den svårare anledningen gissa, varför hon är formad inte en skygg och inte mindre? Fråga hennes mamma, jorden, varför ekar görs högre eller starkare än ogräset de skuggar? Kvinna som respekterar, det mest fel vi kallar.


Maj, måste vara rätt, i förhållande till alla. Den kvinnan är hjälplös, säg inte himlens fel; Säg hellre att hon är så perfekt som hon borde: Hennes kunskap, mätt till hennes tillstånd och plats, Hennes tid, ett ögonblick; och en punkt, hennes utrymme. Himlen från oss alla döljer ödets bok, uppsatser om kvinnan, Eller vem skulle gifta sig med kvinnan han måste hata? Flickan din passion dömer ett lagligt byte, Hade hon din anledning, skulle hon sjunga och spela? Behagar till det sista, hon ger sina jungfruliga berlocker, och kramar den kära förgöraren i sina armar. blindhet för framtiden, att inte se Hennes två värsta fiender är, uppsatser om kvinnan, kärlek och dig; Från vem till oändlig fördärv hon skickas, Hennes ödesdigra passion är hennes straff, uppsatser om kvinnan, Hoppet fjädrar evigt i det kvinnliga bröstet, Kvinnor är det aldrig, men kommer alltid att vara uppsatser om kvinnan Flickorna oroliga och instängda, kommer att springa från kära mamma till oss, för att bli ogjort.


den stackars indianen, vars untutor'd sinne, Med europeisk smak uppsatser om kvinnan oraffinerad. Som aldrig såg eller maskerade eller lekte, Inte heller lyste vid hovet på Georges födelsedag; Ändå enkel natur till hennes hopp har gett, I hennes kära gulbruna Herre, uppsatser om kvinnan, en ödmjukare heav'n: Att vara, tillfredsställer sin naturliga önskan, Hon frågar ingen ängelvinge, ingen serafs eld; Men tänker, hon har alla välsignelser i ögat, Hennes dunkla älskare i sitt sällskap. uppsatser om kvinnan du, och i dina nervösa linjer, Där all kompositions styrka lyser, uppsatser om kvinnan, Kalla ofullkomligheter i ansiktet på dagen, Och d de behövande spelarna som arbetar för lön: Säg, här gnäller de, och där gnäller de för mycket, Akta inte deras rädsla, din sak är att äta middag.


Fråga, för vilket ändamål de gnistrande briljanterna lyser? Kvinnan alltid blygsamma gråter, för min; För mig försöker konstnären sin yttersta kraft, Och bildar, av ädelstenar, den konstgjorda blomman; Årlig, för mig, kommer återkommande vinter; För mig förbereder ridottos, masker och trummor; För mig forsar glädje från tusen källor; Och skådespelare i fyrtio shilling svävar till kungar; Ordföranden att vifta mig, pojkar att tända uppsatser om kvinnan stiga. Och hela gropen är sårad av mina ögon. Men vilar inte naturen från sin vänliga uppsåt, När kvinnliga sinnen, på ofog alltid böjda, Nöje att tortera där uppsatser om kvinnan borde behaga. Och ge sitt eget till uppsatser om kvinnan annans lätthet? till o kvinna, handla enligt allmänna lagar; "Utan undantag gör vad ont de kan; "Deras enda syfte att skada, att skada människan. ska människan göra mindre? Lika mycket som slutet kräver en ständig kurs, Av skurar och solsken, som av deras begär; Lika mycket eviga källor och molnfri himmel, Som kvinna, alltid tempererad, lugn och vis.


Om plågor och jordbävningar himlens design uppfyller, Varför skulle inte mannen eller kvinnan ha sin vilja? Bättre för oss, kanske, skulle det kunna tyckas, Var du en präst med mitre och jag en jämnårig; Men lita på mig, C Så allt består av politik och stridigheter, Och passioner är livets beståndsdelar. Generalordern, sedan det hela började, Uppsatser om kvinna inte i kvinnan, utan hålls i mannen. Vad skulle dessa tjejer? nu uppåt skola de sväva, Och litet uppsatser om kvinnan än änglar, skulle vara mer; Se nu dig omkring, och precis som sorgen visar sig, De är inte mödrar i sitt femtonde år: Gjorda för deras bruk, alla varelser kommer de att kalla; Säg, vad de använde, hade de allas krafter? Snäll mot könet, i rik överflöd slag, uppsatser om kvinnan, Form, skönhet, kvickhet, dam Nature uppsatser om kvinnan tilldelad; Skall hon då bara, som en kvickhet vi kalla, uppsatser om kvinnan, Var nöjd med uppsatser om kvinnan, om inte välsignad med alla?


En kvinnas sällhet, kunde stoltsera den välsignelsen finna, Är, att inte tänka eller handla utöver sitt slag, Inga krafter av kropp eller själ att dela, Men vad hennes natur och hennes tillstånd kan bära, Varför har inte kvinnor mikroskopiska ögon? Av denna enkla anledning är kvinnor inte flugor. Säg vad de använde uppsatser om kvinnan optik giv'n, Att inspektera en kvalster, inte begripa en heav'n? Upphör då, låt oss inte oförskämt tyckas skylla; Vår rätta salighet är centrerad i damen: Låt oss underkasta oss, i denna vår ödmjuka sfär, Nöjda att vara så välsignade som vi kan bära: Trygga i händerna på en alltförtjusande hustru, Lugn låt oss beträda livets karga väg; Och, trots sanningen, i rättvis övertygelse trots, låt oss ändå säga, och svära, att KVINNANS RÄTT.


K NU då dig själv och gör könet till din vård, Den korrekta studien av mänsklighetens mässa; Placerad i det tillståndet - som alla som känner dig känner A Politiker, Poet, Parson, Beau; Skapat hälften för att stiga och hälften för att falla, Store son till Homer - doating på en docka; Sanningens vän så förtjust i kvinnlig lögn växt, uppsatser om kvinnan, Stadens ära, skämt och gåta. Gå, underbara varelse, som Apollo leder, och markera vägen majestätiska Milton trampar; De små versifierarna lär till uppsatser om kvinnan, Sedan till din flaska och ditt w på natten. De undrande skådespelarna, när för sent uppsatser om kvinnan såg A grave Divine förklara teatralisk lag, beundrade visdomen hos den vörda kåpan, Och visade ett C Har han som skrev Rosciaden e'er inclin'd.


Tio dagar tillsammans till ett kvinnligt sinne? Då kan din vän vara konstant till sitt W Kvinna till man ger sig fortfarande {och var är skadan? Som håller henne nära medan hon uppsatser om kvinnan makt att charma; Sedan överlämnar henne till sina medbrottslingar ett byte: Och var är felet, min vän, i oss, eller de? Två principer i den mänskliga naturen härskar, självkärlek att mana och skäl att hålla tillbaka: Självkärlek, rörelsens källa, verkar själen; Och förnuftet ger efter för sin överlägsna kontroll: Stor styrka den flyttbara huvudmannen kräver, Uppsatser om kvinna dess uppgift, den manar, driver, inspirerar; Lugnande och stilla sinne och förnuft ljuger; Vi ger efter för passion och flyger från förnuftet. Vi griper det omedelbara goda av nuvarande förnuft, Och överlåter åt ödet och slumpen konsekvensen: Tjockare än argument frestelser trängs, Kraftfullare dessa, uppsatser om kvinnan, även om de aldrig är så starka.


Självkärlek och förnuft till ena änden strävar efter, uppsatser om kvinnan, Smärta vår motvilja, njut vår önskan; Men giriga fortfarande vårt föremål att sluka, Vi skördar, utan ånger, det skönaste flödet: Nöje, med oss, förstås alltid, Howe'er erhåller, vårt bästa och största goda. Passioner, som element, även om de är födda för att slåss, Av kvinnlig makt underkastas, förändras ganska; Dessa är tillräckligt för att härda och anställa, medan det som ger mest nöje, kan förstöra. Alla sprider sin charm, men uppsatser om kvinnan inte alla lika, På olika sinnen träffar olika föremål; Därav olika damer, mer eller mindre inflammerade; Eller olika makter deltar ibland i berömmelsen; Och kallar fram varje passion i bröstet, varje dam, i sin tur, dämpar resten.


Som människa, kanske ögonblicket för hans andetag, suger upp lågan som inte slutar utan med döden; Lågan, som i längden måste dämpa mässan, växer med sin tillväxt och stärks med sin styrka. Så gjuten och blandad också i kvinnans ram, hennes sinnessjukdom, hennes härskande passion kom. Fantasi ägnar sig åt hennes farliga konst, och häller allt på den peccanta delen: Naturen är mor, vana är det är sjuksköterska, intelligens, ande, förmågor, men gör det värre. Vi eländiga undersåtar till det kvinnliga styret, Tyrannen, Kvinnan, en och alla, lyda; Vem, uppsatser om kvinnan, böjd att styra efter sina egna kloka regler, Will, om hon inte finner det, uppsatser om kvinnan, syfta till att göra oss till dårar; Lär oss att sörja vårt tillstånd, men inte att laga; En skarp anklagare, men en hjälplös vän! Hon är stolt över sin lätta erövring hela tiden, hon dämpar fortfarande våra passioner, uppsatser om kvinnan, svag eller stark.


Dygdig och ond måste varje människa vara; Kvinnor är inte heller i ringa grad; Skurken och dåren är till följd av anfall rättvis och klok, Kvinnor är alltid det de mest föraktar: 'Det är bara av delar Man följer gott eller ont; Kvinnans enda suverän är hennes egen kära vilja Medan alla män strävar efter ett annat mål, Kvinnans hela måls obegränsade kontroll, Mänens fel och deras sinnesbrister, Ge kvinnan den högsta glädje. Se några märkliga infall varje man deltar i; Se varje kvinnas lab ring till ena änden: Se någon passande passion varje man använder; Enbart imperiet ger kvinnan glädje.


Beskåda Girlby Naturens vänliga lag, vädjade med ett skallra, kittlade med ett sugrör; Någon annan grannlåt ger henne uppsatser om kvinnan glädje, Lite högre, men lika tom helt. Klä, dansa, bollar, roa hennes mognare ålder, Och dram och opiater är ålderns leksaker; Nöjd med den här grannlåten fortfarande, som den tidigare, 'Tills trött, hon sover och livets dåliga spel är o'er. O H Lycka! som vi alla strävar efter, Wing'd med starkt hopp, och burna av full lust, Oh Lätthet! för vilken vi i nöd, i rikedom suckar, den lätthet för vilken vi arbetar och vi dör.


Varför skulle honan någonsin ha makten att tyrannisera o'er man och att sluka? Varför skulle hustrun, den lärde och dåren, den modiga, de rika underkasta sig kvinnans styre? Be de lärde orsaken, de lärde är blinda, Detta uppmanar oss att söka, som skyr hela kvinnan; Vissa placerar lyckan i att betjäna en ensam, Vissa av en enda passion är ogjort. Vissa, försjunkna till bestar, finner njutning slutar i smärta. Somliga, svullna för gudar, bekänner all njutning förgäves; Vissa håller maximen andra fel skulle kalla, Att pröva alla kvinnor och att tvivla på dem alla.


Åh, Människors söner! försök inte mer att resa dig, men äg den underbara kraften i Kvinnans ögon; Vem, stor av skratt, ditt fåfänga möda granskar, Och visar sin kraft på tusen olika sätt. Känna till all lycka vi hoppas att finna, Beror på kvinnans vilja. Inget så sant som påven, uppsatser om kvinnan sedan, låt falla, "De flesta kvinnor har inga karaktärer alls"; Hur många bilder av en nymf vi ser! Alla hur olik varandra hur sant! Se Synd i tillstånd majestätiskt berusad; Stolt som en Peeress, stoltare som en punkare; Kysk uppsatser om kvinnan hennes man, uppriktig mot alla bredvid, En myllrande älskarinna, men en karg brud; I vars galna hjärna rullar de blandade idéerna, av Tallboys byxor och Caesars själ.


Vem, uppsatser om kvinnan, trots delikatess, böjer sig genast, Och gör sin rejäla måltid på en dunce. Hos män finner vi olika härskande passion, hos kvinnor delar bara två sinnet; De bara fixade, de, först eller sist, lyder, Kärleken till nöje och kärleken till svaj, uppsatser om kvinnan.





skriva en juridikuppsats



ska människan göra mindre? Lika mycket som slutet kräver en ständig kurs, Av skurar och solsken, som av deras begär; Lika mycket eviga källor och molnfri himmel, Som kvinna, alltid tempererad, lugn och vis. Om plågor och jordbävningar himlens design uppfyller, Varför skulle inte mannen eller kvinnan ha sin vilja? Bättre för oss, kanske, skulle det kunna tyckas, Var du en präst med mitre och jag en jämnårig; Men lita på mig, C Så allt består av politik och stridigheter, Och passioner är livets beståndsdelar. Generalordern, sedan det hela började, är inte i kvinnan, utan hålls i mannen. Vad skulle dessa tjejer? nu uppåt skola de sväva, Och lite mindre än änglar skulle vara mer; Se nu dig omkring, och precis som sorgen visar sig, De är inte mödrar i sitt femtonde år: Gjorda för deras bruk, alla varelser kommer de att kalla; Säg, vad de använde, hade de allas krafter?


Snäll mot könet, i rik överflöd slag, Form, skönhet, kvickhet, dam Naturen har tilldelats; Skall hon då bara, som vi kallar en kvickhet, behaga ingenting, om inte välsigna med alla? En kvinnas sällhet, kunde stoltsera den välsignelsen finna, Är, att inte tänka eller handla utöver sitt slag, Inga krafter av kropp eller själ att dela, Men vad hennes natur och hennes tillstånd kan bära, Varför har inte kvinnor mikroskopiska ögon? Av denna enkla anledning är kvinnor inte flugor. Säg, vad deras användning, var finare optik giv'n, Att inspektera ett kvalster, inte förstå en himmel? Upphör då, låt oss inte oförskämt tyckas skylla; Vår rätta salighet är centrerad i damen: Låt oss underkasta oss, i denna vår ödmjuka sfär, Nöjda att vara så välsignade som vi kan bära: Trygga i händerna på en alltförtjusande hustru, Lugn låt oss beträda livets karga väg; Och, trots sanningen, i rättvis övertygelse trots, låt oss ändå säga, och svära, att KVINNANS RÄTT.


K NU då dig själv och gör könet till din vård, Den korrekta studien av mänsklighetens mässa; Placerad i det tillståndet - som alla som känner dig känner A Politiker, Poet, Parson, Beau; Skapat hälften för att stiga och hälften för att falla, Store son till Homer - doating på en docka; Sanningens vän så förtjust i kvinnlig lögn växt, stadens ära, skämt och gåta. Gå, underbara varelse, som Apollo leder, och markera vägen majestätiska Milton trampar; De små versifierarna lär att skriva, Sedan till din flaska och ditt w på natten. De undrande skådespelarna, när de på senare tid såg A grave Divine förklara teatralisk lag, beundrade visdomen hos den vördade kåpan, Och visade ett C Har han som skrev Rosciaden e'er inclin'd.


Tio dagar tillsammans till ett kvinnligt sinne? Då kan din vän vara konstant till sitt W Kvinna till man ger sig fortfarande {och var är skadan? Som håller henne nära medan hon har kraft att charma; Sedan överlämnar henne till sina medbrottslingar ett byte: Och var är felet, min vän, i oss, eller de? Två principer i den mänskliga naturen härskar, självkärlek att mana och skäl att hålla tillbaka: Självkärlek, rörelsens källa, verkar själen; Och förnuftet ger efter för sin högsta kontroll: Stor styrka den rörliga huvudmannen kräver, Aktiv sin uppgift, den manar, driver, inspirerar; Lugnande och stilla sinne och förnuft ljuger; Vi ger efter för passion och flyger från förnuftet.


Vi griper omedelbart goda av nuvarande förnuft, Och överlåter åt ödet och slumpen konsekvensen: Tjockare än argument frestelser myllrar, Kraftfullare dessa, fastän de aldrig är så starka. Självkärlek och förnuft till ena änden strävar efter, Smärta vår motvilja, behaga vår önskan; Men giriga fortfarande vårt föremål att sluka, Vi skördar, utan ånger, det skönaste flödet: Nöje, med oss, förstås alltid, Howe'er erhåller, vårt bästa och största goda. Passioner, som element, även om de är födda för att slåss, Av kvinnlig makt underkastas, förändras ganska; Dessa är tillräckligt för att härda och anställa, medan det som ger mest nöje, kan förstöra. Alla sprider sin charm, men charm inte alla lika, På olika sinnen slår olika föremål; Därav olika damer, mer eller mindre inflammerade; Eller olika makter deltar ibland i berömmelsen; Och kallar fram varje passion i bröstet, varje dam, i sin tur, dämpar resten.


Som människa, kanske ögonblicket för hans andetag, suger upp lågan som inte slutar utan med döden; Lågan, som i längden måste dämpa mässan, växer med sin tillväxt och stärks med sin styrka. Så gjuten och blandad också i kvinnans , ram, hennes sinnessjukdom, hennes härskande passion kom. Fantasi ägnar sig åt hennes farliga konst, och häller allt på den peccanta delen: Naturen är mor, vana är det är sjuksköterska, intelligens, ande, förmågor, men gör det värre. Vi eländiga undersåtar till det kvinnliga styret, Tyrannen, Kvinnan, en och alla, lyda; Som, böjd för att styra efter sina egna kloka regler, kommer, om hon inte finner, sikta på att göra oss till dårar; Lär oss att sörja vårt tillstånd, men inte att laga; En skarp anklagare, men en hjälplös vän!


Hon är stolt över sin lätta erövring hela tiden, hon dämpar fortfarande våra passioner, svaga eller starka. Dygdig och ond måste varje människa vara; Kvinnor är inte heller i ringa grad; Skurken och dåren är till följd av anfall rättvis och klok, Kvinnor är alltid det de mest föraktar: 'Det är bara av delar Man följer gott eller ont; Kvinnans enda suverän är hennes egen kära vilja, Medan alla män strävar efter ett annat mål, Kvinnans hela måls obegränsade kontroll, Mänens fel och deras sinnesbrister, Ge den högsta glädje åt kvinnan. Se några märkliga infall varje man deltar i; Se varje kvinnas lab ring till ena änden: Se någon passande passion varje man använder; Enbart imperiet ger kvinnan glädje. Se flickan, enligt naturens vänliga lag, vädjade med ett skallra, kittlat med ett sugrör; Någon annan kula ger hennes ungdom glädje, Lite högre, men lika tom.


Klä, dansa, bollar, roa hennes mognare ålder, Och dram och opiater är ålderns leksaker; Nöjd med den här grannlåten fortfarande, som den tidigare, 'Tills trött, hon sover och livets dåliga spel är o'er. O H Lycka! som vi alla strävar efter, Wing'd med starkt hopp, och burna av full lust, Oh Lätthet! för vilken vi i nöd, i rikedom suckar, den lätthet för vilken vi arbetar och vi dör. Varför skulle honan någonsin ha makten att tyrannisera o'er man och att sluka? Varför skulle hustrun, den lärde och dåren, den modiga, de rika underkasta sig kvinnans styre?


Be de lärde orsaken, de lärde är blinda, Detta uppmanar oss att söka, som skyr hela kvinnan; Vissa placerar lyckan i att betjäna en ensam, Vissa av en enda passion är ogjort. Vissa, försjunkna till bestar, finner njutning slutar i smärta. Somliga, svullna för gudar, bekänner all njutning förgäves; Vissa håller maximen andra fel skulle kalla, Att pröva alla kvinnor och att tvivla på dem alla. Åh, Människors söner! försök inte mer att resa dig, men äg den underbara kraften i Kvinnans ögon; Vem, stor av skratt, ditt fåfänga möda granskar, Och visar sin kraft på tusen olika sätt. Känna till all lycka vi hoppas att finna, Beror på kvinnans vilja. Inget så sant som påven, för länge sedan, låt falla, "De flesta kvinnor har inga karaktärer alls"; Hur många bilder av en nymf vi ser!


Alla hur olik varandra hur sant! Se Synd i tillstånd majestätiskt berusad; Stolt som en Peeress, stoltare som en punkare; Kysk mot sin man, uppriktig mot alla vid sidan av, En myllrande älskarinna, men en karg brud; I vars galna hjärna rullar de blandade idéerna, av Tallboys byxor och Caesars själ. Som trots läckerhet böjer sig genast, Och gör sin rejäla måltid på en dunst. Sex och sexualitet Vad vill kvinnor ha? av Daniel Bergner Hur spetsforskning hjälper till att reda ut de många komplexiteten i kvinnligt begär Män, kvinnor, sex och Darwin av Natalie Angier En kritisk blick på den utbredda uppfattningen att alla män vill spela fältet, medan kvinnor är programmerade för monogamy Lesbian Nation av Ariel Levy När homosexuella kvinnor tog vägen.


Reproduktion En födelseberättelse av Meaghan O'Connell Om glädjen med förlossningen Hur länge kan du vänta på att få ett barn? av Jean Twenge Djup oro för möjligheten att få barn senare i livet plågar många kvinnor. Men nedgången i fertilitet under loppet av en kvinnas 30-årsåldern har översålts. Här är vad statistiken verkligen säger oss – och vad den inte gör The Rise of Fertility Tracking av Moira Weigel Investerare öser pengar på appar som låter kvinnor spåra sin fertilitet. Kan teknikföretag använda data för att förändra världen av kvinnors reproduktiva hälsa? Abort We Do Abortions Here av Sallie Tisdale "Hur orkar du?


My Abort av Meaghan Winter En av tre kvinnor gör abort vid en ålder av Hur många pratar någonsin om det? Nya lagar, gamla stigmatiseringar. Slidor, livmoder och menstruation Smeknamn av en vagina av Caitlin Moran Honeypot, flaps, twat; Att byta namn på dina damkronblad är en knepig sak. Jag bryr mig inte om din dumma vulva, det är allt vagina för mig av Lindy West Om ytterligare en person berättar för mig skillnaden mellan en vagina och en vulva kommer jag att börja ringa dem båda "Inside-out-dong-sock John Rock's Error av Malcolm Gladwell Hur villfarelsen i en naturlig månatlig cykel användes för att hjälpa p-piller att hitta acceptans, men kan äventyra kvinnors hälsa Launch Pad av Yudhijit Bhattacharjee Hur en indisk innovatör omvänd konstruktion av saniteten vaddera. Kvinnor och arbete The Invisible Barriers to Women in Science av Meghan Sullivan Om vi ​​anställer en mindre andel kvinnor som professorer än det finns kvinnor med doktorsexamen har vi i princip kastat bort talangen Maid to Order av Barbara Ehrenreich Politiken för andra kvinnors arbete.


Se även Feminism Vad fan är jag och vem fan bryr sig? av Neko Case Don't Peggy Olsen me jävlar! Vad ingen annan kommer att berätta om feminism av Lindy West Gissa vad? Du är en feminist Bad Feminist av Roxane Gay Om jag verkligen är en feminist är jag en ganska dålig kvinna. Kvinnorörelsen av Joan Didion Halva sanningarna, upprepade, autentiserade sig själva. De bittra fantasierna antog sin egen logik Trickle-Down Feminism av Sarah Jaffe Medan vi alla oroar oss för glastaket, står det miljontals kvinnor i källaren – och källaren svämmar över. Varje kvinna vet vad jag pratar om Ingen 'har allt', för att 'ha allt' inte existerar av Lindy West Titta på mig, "äter" min "kaka"!


Och den där "andra" "kakan" också!

No comments:

Post a Comment