Monday, January 17, 2022

Steg för att skriva en berättande uppsats

Steg för att skriva en berättande uppsats



De introducerar läsarna till handlingen och gör en smidig övergång från en punkt eller scen till en annan. Jobba på det. Ange skäl till varför berättelsen du delar är betydelsefull. Du måste också beskriva scenen i detalj. Svårigheter väcker insikter som kan användas som en moral i berättelsen.





Hur man skriver ett CV



Men hon är livrädd och får gåshud när hon skriver. Hon använde sina fullständiga kunskaper i skrivandet och efter det gick hon till köket för att baka en tårta. Hon kommer och reviderar den senare. Hon funderar imponerande på hur man skriver en berättande uppsats. Hur kan jag imponera på publiken med berättelsen? Är du också en av dem som fått i uppdrag att skriva en berättande uppsats på din högskola eller gymnasieskola? Kom ihåg att det är ett bra tillfälle att förbättra dina berättande färdigheter. För de flesta elever är det så roligt att skriva en berättande uppsats.


En berättande essä är en essä som berättar en historia för oss. Dessa tilldelas vanligtvis på gymnasier och högskolor. Den innehåller också en handling, karaktärer, konflikter osv. För det mesta blir eleverna tillsagda att skriva sina personliga upplevelser i form av en berättelse. Det görs så att klass eller läsare kan ansluta till den. Eftersom alla gillar berättelser, så fick dessa uppsatser så många läsare. Därför är det mycket viktigt att arbeta med dess innehåll och format. Att skriva en berättande uppsats kan vara kul om du gör det ordentligt. Filmer och vissa YouTube-videor är också berättande essäer, men de är i form av videor, steg för att skriva en berättande uppsats.


Bortsett från detta är den berättande uppsatsen en av de typer av uppsatser som tilldelas studenterna som ett akademiskt skrivpapper. Det är därför dess kvalitet beror på vilken teknik du har använt för att skriva den. Det finns en specifik struktur för denna uppsatstyp, och den är som följer:. Viktig poäng. Syftet med narrativa uppsatser. Den här uppsatsen handlar om att berätta historier för läsarna. Det är deras huvudsakliga syfte. Som författare måste du nämna personlig erfarenhet, men du måste se till att nämna din poäng steg för att skriva en berättande uppsats så att läsaren förstår. Förklara varför din berättelse är värd att dela. Det är det första steget mot att skriva en berättande uppsats. Till en början bör du ha ett bra ämne att skriva om. Välj ditt ämne på ett sådant sätt att du kan omvandla det till en egen berättelse.


Efter att ha valt ett ämne måste du välja en bra steg för att skriva en berättande uppsats. Berättelsen måste vara relaterad till ämnet eller temat du väljer. Att skriva en berättande uppsats kräver inte mycket forskning. Det är för att det är relaterat till dina personliga upplevelser. Men vissa ämnen finns där, som kräver forskning för att lägga till extra information till innehållet. Beskriv nu handlingen innan du börjar. Gör en lista över alla incidenter systematiskt så att du inte missar någon poäng under skrivandet. Detta gör att du kan veta var berättelsen börjar, dess viktigaste händelser och var den slutar. Kom ihåg att du skriver en uppsats, inte en roman.


Så din berättelse måste vara ganska innehållsrik och koncis. När du skriver en berättande uppsatssteg för att skriva en berättande uppsats, du måste beskriva alla viktiga karaktärer. Beskriv dem om hur de ser ut, vad de har på sig, ålder, längd och nämn även några intressanta fakta om dem. Hon var klädd i en lös grön kofta med sina blommiga kjolar. Det är mycket viktigt att hitta antagonisten till berättelsen och konflikten. Utan detta blir det tråkigt. I de flesta steg för att skriva en berättande uppsats berättelserna, huvudpersonen är författaren själv. Antagonisten är alltid den person som hindrar huvudpersonen från att uppnå det han vill, steg för att skriva en berättande uppsats.


Du måste också beskriva scenen i detalj. Det är viktigt för genom detta kan du få läsarna att föreställa sig scenen ordentligt. Du behöver inte lämna några onödiga detaljer. Uteslut de detaljer eller ämnen som inte är relevanta för din berättelse. Det är mycket viktigt att skriva alla händelser på ett kronologiskt sätt. Om du inte gör det kommer din berättelse inte att vara meningsfull. Så det som hände först måste skrivas först. Det är bäst att gå igenom dem noggrant för att förstå vad din professor förväntade sig av dig. Se också om det finns någon fråga du behöver svara på. Brainstorma och ta reda på möjliga berättelseidéer för din berättande uppsats.


Lägg först till idéerna fritt. Därefter väljer du om du vill skriva skönlitteratur eller en personlig berättelse. När du har fått rätt ämne, välj sedan det som är användbart för dig. Kolla listan med dina idéer och tänk vad som passar ditt uppdrag. Begränsa listan med dina idéer och kom fram till den lämpliga. Vi har diskuterat alla viktiga aspekter av att skriva en berättande uppsats. Men ändå, om du tycker att det är svårt att skriva det, sök gärna vår hjälp. Här på CallTutors, steg för att skriva en berättande uppsats, vi har ett team av experter som kan hjälpa dig att slutföra ditt uppdrag innan steg för att skriva en berättande uppsats, och det till mycket rimliga priser.


Skicka in dina krav nu. En berättande essä är avsedd att berätta en hel berättelse, medan en beskrivande essä kommunicerar en beskrivning av ett specifikt objekt, plats eller koncept. Studenter måste skriva en berättande uppsats enligt normerna för akademiskt skrivande. Försök att använda ett vanligt 5-styckes berättande uppsatsformat som börjar från att skriva en introduktion. När det gäller att uppskatta den tid en berättande uppsats kommer att behöva för att skriva ens en inledande uppsats, måste studenterna undersöka forskningstid och olika andra faktorer. Nästan ett ordpapper kan ta från fyra till fem timmar att slutföra den berättande uppsatsen. Ja det är det, steg för att skriva en berättande uppsats. Eftersom någon av lärarna inte stöder berättelser om plagiat; därför blir det nödvändigt att skriva en plagiatfri uppsats.


Detta hjälper eleverna att få bra betyg i sina berättande uppsatser. Din mellanstadie... Slutprovsveckan kan vara den mest stressiga tiden för en student, oavsett om det är i skolor eller högskolor. Slutproven är... Din e-postadress kommer inte att publiceras. Denna sida använder Akismet för att minska spam. Lär dig hur din kommentarsdata behandlas. Lily skriver en berättande uppsats med hopp om att utveckla skrivförmågan. Se även Är datavetenskapsexamen värt det ? Se även Varför är redovisning viktigt? Se även Hur man skriver hemuppgiftsstartsida för olika format. Liknande artiklar.


Lämna en kommentar Avbryt Svara Din e-postadress kommer inte att publiceras.





varför vill jag bli sjuksköterska?



Tolka och den motsatta synpunkten föreslås också, men den följs av argument som visar dess inkonsekvens. Ta en titt på guiden som utarbetats av specialskrivande experter för att begreppet amerikanism är i centrum för den amerikanska identiteten. Att skriva en uppsats om det är ett utmärkt sätt att ta reda på mer om detta fantastiska land. En konstkritikuppsats innebär en omfattande analys och bedömning av ett konstverk. Allt du Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies.


Läs mer. Tänk på ditt berättande essäämne och hur din livserfarenhet korrelerar med det. Även ett litet faktum, idé eller mål kan bli en bra idé. Tänk på dina känslor. Ju mer passionerad du blir — desto effektivare blir ditt uppdrag. Tänk på händelseförloppet och kom ihåg; ingen detalj är för liten. Kom ihåg: de små detaljerna avslöjar stora idéer! En utmaning eller konflikt: en spännande eller farlig händelse som skapar spänning. En protagonist: en karaktär som står inför utmaningen eller konflikten som nämnts ovan.


Om du inte är huvudpersonen och berättelsen är en tredje person, är det bättre att välja en relaterbar karaktär. Evolution, tillväxt och förändring: när huvudpersoner genomlever en konflikt eller utmaning förändras deras personlighet. Svårigheter väcker insikter som kan användas som en moral i berättelsen. Har du haft några minnesvärda upplevelser som har förändrat din syn på livet? Vilken typ av berättelser väcker ditt intresse? Du kan hitta på något liknande. Vilken typ av elev är jag? Narrative Essay Disposition Inledning och förord ​​Hook. Huvuddel Inställningsplats och tid. Slutsats Sammanfattning av de viktigaste händelserna. Ditt berättande måste vara rörande, personligt och reflekterande.


Men i första hand ska du engagera din läsare med berättelsen. En krok sätter den nödvändiga tonen från början. En spännande uppenbarelse eller bekännelse är det bästa valet här. Vem är huvudpersonen i din berättelse? Ytterligare information hjälper läsaren att sätta sig in i dina skor. Det är en argumenterande mening där du anger poängen med skriften. Gör en visuell och känslomässig beskrivning som föreslår vilka erfarenheter du kommer att dela med dig av. Ange när och var åtgärden äger rum. Tidigare händelser. I fortsättningen av föregående punkt, skissa på omständigheterna under vilka scenariot utspelar sig. Beskriv bikaraktärerna i din berättelse. Action och klimax. Använd det kronologiska formatet genom hela huvuddelen. Alla händelser ska kulminera med ett klimax, den mest känslomässiga punkten i handlingen.


Vad blev resultatet av allt som beskrivits ovan? Vilka lärdomar kan dras av din berättelse? Sammanfattande stycke. Lista nyckelpunkterna i din berättelse. Omskrivning av avhandlingen. Genom att upprepa ditt syfte med olika ord som relaterar till innehållet i huvuddelen avslutar du ditt arbete. Börja med en inledande fras. Det måste vara kort och catchy. En oväntad synvinkel är alltid intressant att bekanta sig med. Ange avhandlingen. Skriv stödjande meningar. Ange skäl till varför berättelsen du delar är betydelsefull. Kom ihåg att läsaren inte var där när berättelsen hände.


Han eller hon försöker komma ikapp det medan han läser. Ge en idé per stycke. Bra skrivande ligger i detaljerna. Även den tråkigaste kontorsmiljön eller den tråkigaste staden kan göras övertygande med rätt sorts detaljer i skriften. Kom ihåg att använda detaljer – unika detaljer som inte beskriver något annat än det specifika du skriver om, och låt dessa levande detaljer driva berättelsen. Du kanske säger till oss något som "Min pappa var alltid ledsen det året", men om du skrev "Pappa pratade aldrig när han kom hem från jobbet. Vi hörde hans lastbil, sedan hörde vi när han lade sin misshandlade hjälm på köksbordet. Sedan hörde vi hur han suckade djupt och tog av sig arbetskläderna som var fläckiga av fett. Del 3. Se till att ditt tema är tydligt illustrerat i berättelsen.


När du har skrivit ditt grova utkast, läs tillbaka över det med ett öga för ditt tema. Oavsett syftet med att du berättar måste historien som du berättar för oss göras mycket tydlig. Det sista du vill är att läsaren ska komma till slutet och säga: "Bra historia, men vem bryr sig? Få in temat i början av uppsatsen. Precis som en undersökt argumentuppsats behöver ha ett avhandlingsuttalande någonstans i de första styckena av uppsatsen, behöver en berättande uppsats ett ämnesuttalande eller ett avhandlingsuttalande för att förklara huvudtanken med berättelsen. Detta är inte att "förstöra överraskningen" av berättelsen, det här förebådar de viktiga teman och detaljer att lägga märke till under berättelsens gång när du berättar den. En bra författare behöver inte spänning i en berättande uppsats. Slutet borde tyckas oundvikligt.


Använd scener och analyser. Alla berättelser är gjorda av två typer av skrift: scener och analyser. Scener uppstår när du behöver sakta ner och berätta specifika detaljer om ett viktigt ögonblick i berättelsen. Scener är små ögonblick som tar ett tag att läsa. En analys används för att berätta om tiden mellan scenerna. Det är längre stunder som man läser över snabbare. Scen: "På vår promenad till affären stannade Jared och jag vid den tomma gräsmattan för att prata. Jag visste inte vad jag skulle säga till honom. Jag ryckte, sparkade en tom färghink som var rostad i kanten av tomten. Vi fick en kalkon, majsbröd, tranbär. Verken. Butiken var galet packad med glada helgköpare, men vi gick igenom dem alla utan att säga ett ord till varandra. Det tog en evighet att släpa hem allt. Använd och formatera dialogen på rätt sätt.


När du skriver en berättande uppsats är det vanligtvis någonstans mellan en novell och en vanlig uppsats som du kanske skriver för skolan. Du måste vara bekant med konventionerna för att formatera båda typerna av skrift, och eftersom de flesta berättande uppsatser kommer att involvera viss dialog, bör du göra formatering av dialogen korrekt till en del av din revisionsprocess. Allt som en karaktär säger högt måste inkluderas inom citattecken och tillskrivas karaktären som talar det: "Jag har aldrig varit i Paris", sa James. Varje gång en ny karaktär talar måste du göra ett nytt stycke. Om samma tecken talar kan flera instanser av dialog förekomma i samma stycke. Revidera din uppsats. Revision är den viktigaste delen av skrivandet.


Ingen, inte ens de mest erfarna författarna, får det rätt på den allra första genomgången. Få ett utkast färdigt i förväg och ge dig själv chansen att gå tillbaka igenom din berättelse noggrant och se den igen. Hur skulle det kunna förbättras? Revidera först för klarhet. Är dina huvudpunkter tydliga? Om inte, gör dem tydliga genom att inkludera fler detaljer eller berättande i skriften. Slå in dina poäng. Var ditt beslut om berättelsens startplats korrekt? Eller, nu när du har skrivit, kanske det är bättre att börja berättelsen senare? Ställ de svåra frågorna. Korrekturläsning är en del av revisionen, men det är en mycket liten del och den bör göras sist.


Att kontrollera skiljetecken och stavning är det sista du bör oroa dig för i din berättande uppsats. Provuppsats Exempel på berättelseuppsats. Visste du att du kan få expertsvar för den här artikeln? Lås upp expertsvar genom att stödja wikiHow. Christopher Taylor, PhD engelsk professor. Christopher Taylor, PhD. Stöd wikiHow genom att låsa upp detta expertsvar. Inte användbart 13 Hjälpsamt Inte användbart 9 Hjälpsamt Inte användbart 12 Hjälpsamt Du kan starta en berättelse med adjektiv som beskriver miljön. Till exempel, "Det var en kall, regnig natt. Det här kan inte hända. Inte användbart 38 Hjälpsamt I en berättande uppsats sammanfattar slutsatsen det som redan har skrivits och bör på ett snyggt sätt avsluta ämnet. Upprepa inte dig själv ord för ord, utan parafrasera huvudidén.


Den första meningen bör likna ämnesmeningen och du bör arbeta dig fram till en intressant tanke i den sista meningen som ger läsaren något att tänka på. Inte användbart 44 Hjälpsamt Inkludera datumet i den inledande meningen. Du kan säga "Det var den 27 november, inte till hjälp 37 Nyttig revidering hjälper dig att åtgärda eventuella misstag du har gjort, och alla gör misstag. Du kanske till och med vill låta någon annan läsa igenom din uppsats för att se till att allt är vettigt. Inte användbart 15 Hjälpsamt I inledningen kanske du vill sätta läsaren direkt in i berättelsen, så överväg att hoppa direkt in i berättelsen. Inledningen ska hjälpa läsaren att förstå vad uppsatsen kommer att handla om, men håll den kort. Inte användbart 50 Hjälpsamt Kan jag skriva i tredje person för att berätta min personliga berättelse eller måste det vara i första person?


Ja, självklart kan du skriva i tredje person, försök bara hålla dig konsekvent. Inte användbart 17 Hjälpsamt Det beror verkligen på den givna uppgiften. Alla uppsatser har inte riktigt en moral. En berättelse om en resa till Kanada eller en fortsättning på en berättelse skulle inte ha en moral. Inte användbart 29 Hjälpsamt Inkludera din e-postadress för att få ett meddelande när denna fråga besvaras. Var förnuftig när du skriver. Det är nödvändigt att hålla sig vid ämnet snarare än att gå bort från det. Tappa inte fokus. Hjälpsam 0 Inte användbar 0. Dela upp din uppsats i stycken, enligt din gräns: en inledning, två stycken brödtext och en slutsats. Din introduktion kan vara antingen en chockerande sådan, eller en som bara beskriver inställningen; slutsatsen kan avslöja en överraskning, eller sluta med bara en antydan om klimax, så att den sista frågan besvaras av läsarna.


Skriv bara när du har en perfekt historia att berätta. Först då som berättare har du lyckats. Oroa dig inte om du inte kan greppa den i början; att skriva en fantastisk berättelse kräver utformning och revidering. Till en början bör du ha ett bra ämne att skriva om. Välj ditt ämne på ett sådant sätt att du kan omvandla det till en egen berättelse. Efter att ha valt ett ämne måste du välja en bra historia. Berättelsen måste vara relaterad till ämnet eller temat du väljer. Att skriva en berättande uppsats kräver inte mycket forskning. Det är för att det är relaterat till dina personliga upplevelser. Men vissa ämnen finns där, som kräver forskning för att lägga till extra information till innehållet. Beskriv nu handlingen innan du börjar. Gör en lista över alla incidenter systematiskt så att du inte missar någon poäng under skrivandet.


Detta gör att du kan veta var berättelsen börjar, dess viktigaste händelser och var den slutar. Kom ihåg att du skriver en uppsats, inte en roman. Så din berättelse måste vara ganska innehållsrik och koncis. När du skriver en berättande uppsats måste du beskriva alla viktiga karaktärer. Beskriv dem om hur de ser ut, vad de har på sig, ålder, längd och nämn även några intressanta fakta om dem. Hon var klädd i en lös grön kofta med sina blommiga kjolar. Det är mycket viktigt att hitta antagonisten till berättelsen och konflikten.


Utan detta blir det tråkigt. I de flesta berättelserna är huvudpersonen författaren själv. Antagonisten är alltid den person som hindrar huvudpersonen från att uppnå det han vill. Du måste också beskriva scenen i detalj. Det är viktigt för genom detta kan du få läsarna att föreställa sig scenen ordentligt. Du behöver inte lämna några onödiga detaljer. Uteslut de detaljer eller ämnen som inte är relevanta för din berättelse. Det är mycket viktigt att skriva alla händelser på ett kronologiskt sätt. Om du inte gör det kommer din berättelse inte att vara meningsfull. Så det som hände först måste skrivas först. Det är bäst att gå igenom dem noggrant för att förstå vad din professor förväntade sig av dig.


Se också om det finns någon fråga du behöver svara på.

No comments:

Post a Comment